Эрүүл, зөв хооллох үндсэн зөвлөмж
- Эрүүл хүнсний талаар мэдлэгтэй байж, эрүүл хооллох дадал эзэмших, шийдвэр гаргах сэтгэлзүйн бэлтгэлтэй байх
- Олон төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн, түүний дотор ургамлын гаралтай бүтээгдхүүнийг давамгайлан хэрэглэх
- Хэрэглэж байгаа хоол хүнсний ихэнх хэсэг нь цардууллаг байхаас гадна эслэг агуулсан байх хэрэгтэй.
- Төрөл бүрийн жимс,жимсгэнэ, хүнсний ногоог илүү их хэрэглэх
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, загасны мах, ногоон өнгийн навчит ургамал зэрэг кальц ихээр агуулдаг бүтээгдхүүнийг түлхүү хэрэглэх
- Өөх тос, сахарын хэрэглээг хязгаарлах
- Давсыг бага хэрэглэх
- Хөдөлгөөний хомсдолгүй, илүүдэл жингүй байх
- Ус ихээр хэрэглэх
- Өглөөний цайгаа заавал уух
No comments:
Post a Comment